Diverse info

Symboler
Etter strabasiøse, værharde og tøffe dager over Finnmarksvidda ble møtet med Klemet i Mollisjok et vendepunkt. Fire utslitte kvinner, lei av vær og vind ble bergtatt av denne flotte mannens måte å tolke naturen på. Han snakket om vinden som lunefull; uberegnelig, sterk og hard, mens den i neste øyeblikk kunne blåse mild og behagelig, kjærlig strykene. Klemet i Mollisjok sammenlignet vinden med kvinnen.
Inspirert av møtet med Klemet har jeg valgt å bruke symboler fra den samiske tromma på kleskolleksjonen Gaisa.

Størrelser
Alle plaggene er designet oversized, altså stor i størrelsen. Gjennomgående trekk er at det en kul, luksuriøs og avslappet stil. Valg av størrelse avhenger imidlertid av smak. Gå ned om du ønsker mer tettsittende, og opp en størrelse dersom du vil ha det skikkelig oversized. Til orientering er damegensere designet romsligere enn gensere til menn.

Dame produseres i størrelser S, M og L.
I praksis betyr det at brystvidde på S er ca 53 cm, mens det på M er 56 cm og L er 59 cm.
Herre i størrelse M, L og XL er relativt normale i størrelse.
Luer er one size, fits all.

Ta vare på Gaisa cashmere.
Cashmere er et eksklusivt materiale som skal vare i mange år.
På grunn av de lange fibrene i garnet er beskjeden nupping på nye plagg normalt og ikke et tegn på dårlig kvalitet. Friksjon som fører til  garnballer, fjernes lett for hånd eller med en kam som er beregnet på cashmere.

Cashmere er, som annen ull, et naturlig, selvrensende og pustende materiale, jeg anbefaler derfor å lufte plagget og ikke vaske det for ofte.  Heng aldri opp strikket cashmere, brett og oppbevar det borte fra sollys. Ikke bruk grove klær, borrelås, vesker med metall eller harde belter mot produktet, det kan føre til slitasje og unødvendig nupping.

Vask av Gaisa cashmere
Rens eller håndvask  er anbefalt for cashmereprodukter. Jeg vasker cashmere på 30 grader ullvask uten sentrifugering. Bruk alltid vaskemiddel beregnet for ull! Sonett er å anbefale.
Ikke vri plagget ved tørking, legg det flatt på et håndkle for å bevare formen.

Om nødvendig, stryk cashmere på vrangen og på laveste temperatur, legg en fuktig klut mellom plagget og strykejernet.